joi, 10 ianuarie 2013

Tendinţele sezonului primăvară-vară 2013

Dacă sezonul toamnă-iarnă ne-a adus culori pastelate, creaţii diafane, unele aproape adolescentine, în primăvara-vara lui 2013 revenim la culoare, grafism, efecte optice şi la ornamente care creează un real spectacol vizual.
Trendul ne trimite în Spania şi readuce în actualitate bolero-ul, dar stilizat, volanele mari, buline-perle, franjuri, pălării, accente ale anilor 60, dar nu transpuse cu totul în acele timpuri.

Printre tendinţele sezonului regăsim:

-    dungile – dar nu numai atât. Carourile şi tot felul de alte forme geometrice, regăsite de altfel şi în colecţia toamnă-iarnă a casei de modă Prada, se regăsesc în ţinutele de primăvară-vară în colecţiile unor creatori precum Tommy Hilfiger, Paul Smith, Marc Jacobs, Louis Vuitton sau Givenchy.

-    Bermudele şi costumul cu pantaloni scurţi – Practic, nu? Câteodată ne lipsesc pantalonii scurţi chiar şi în toiul iernii. Nu vă speriaţi: nu se poartă doar pantalonii scurţi care avantajează numai persoanele cu siluetă de model, cu şi cei tip bermude. Bermude, dar cu stil, cu lungime până deasupra genunchilor, puţin mai largi, în diverse modele, culori, materiale.  Cu un sacou asortat se transformă într-o ţinută tocmai bună pentru birou.

-    Pielea – rămâne în trend din sezonul toamnă-iarnă. În  primăvară accentul se pune pe fuste, pantaloni scurţi, veste ori sacouri. Jucaţi-vă cu tipurile de piele şi cu culorile!

-    Contrastele – revine combinaţia alb-negru. Parcă ne lipsise, nu? Albul se insinuează în ţinutele all black, cu accente gothice, ale sezonului rece. Nu dăm culoare, dar ne luminează

-    Decupajele – un alt trend care se menţine, chiar din vara anului trecut. Nu vorbim despre decupaje convenţionale, ci şi despre inserţii transparente care ne pun în evidenţă corpul

-    Rochia sport – cine nu o iubeşte? Ideală pentru o plimbare relaxată sau pentru o întâlnire informală, rochia sport este nu numai confortabilă, ci şi în trend

Firesc, nu trebuie să uităm bluzele, tricourile şi alte articole voluminoase, motivele florale, materialele, jachetele, costumele unisex lungi ori blue jeans-i.
În sezonul primăvară-vară 2013, femeie este simplă, feministă în care „puritatea de aristocrată este mai necesară ca oricând pentru femeia anului 2013” (Frida Giannini).
Ținutele cu un aer sofisticat și culori precum rozul electric, turcoazul sau galbenul canar sunt preferate pentru sezonul primăvară/vară 2013.
Stilul retro, ușor șifonat, cu pantaloni care subliniază perfect talia și formele geometrice ale rochiilor cu buzunare și mâneci voluminoase vor fi în trend în sezonul următor.
În 2013, pantoful are talpa joasă, cu tocul mediu spre mic, iar vârful va fi ascuţit.




În primăvara 2013 ochelarii statement sunt cei care vor face diferenţa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu